Uvjeti korištenja

DOSTAVA

 • vršimo na području grada Zagreba i okolice
 • dostava je uračunata u cijenu proizvoda do 10km udaljenosti od cvjećarne (Lastovska 2a) što obuhvača širi centar grada (osim kategorija: “POSEBNA PONUDA” i “CVIJEĆE ZA VJENČANJE” – potrebno je kontaktirati nas za izračun cijene dostave)
 • radno vrijeme pon-sub 8-16h
 • ukoliko želite dostavu izvan radnog vremena nazovite nas na tel.016119323, 0955195519
 • dostava izvan Zagreba dodatno se naplačuje(potrebno nas je nazvati)
 • vrši se na kućnu adresu, u javne ustanove, firme i na zagrebačka groblja
 • realizacija može biti unutar 3 sata od dobivene potvrde o plačenom računu
 • ukoliko primatelja nema na adresi cvijeće se vraća u cvjećarnu (ponovna dostava je moguća uz nadoplatu od 50,00kn)
 • narudžbe izvan RH plačaju se isključivo karticama

 

NARUDŽBA

 • online 0-24h
 • telefonom Pon-Pet 7-20h, Sub 7-14h, Ned: ne radimo
 • pogrebne aranžmane najbolje je naručiti danas za sutra

 

PLAČANJE

 • putem internet bankarstva/opća uplatnica
 • gotovinom
 • plaćanje kreditnim karticama (American Express, Maestro, MasterCard, Visa)
 • narudžbe izvan RH plačaju se isključivo karticama

Prihvat kartica

Jamstvo sigurne internet trgovine

 

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Rok za jednostrani raskid Ugovora počinje teći od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora nalazi se ovdje

Korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju cvjećarna Mezak bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti cvjećarnu Mezak o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na adresu Lovački put 11)

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca cvjećarna Mezak može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

U pogledu odgovornosti potrošača za umanjenje vrijednosti robe trgovac je dužan izvijestiti potrošača o slijedećem:
»Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.«

 

 

NAŠE CVIJEĆE

 • ukoliko želite nešto od cvijeća kojeg nemamo u ponudi nazovite nas na tel. 01/6119323, 0955195519
 • moguće je da određenog cvijeća momentalno nema ali ćemo se uvijek potruditi da naši radovi budu CIJENOM I KVALITETOM kao na slici
 • u slučaju da uopće nema cvijeća kao što je na slici kontaktirati ćemo Vas za daljnji dogovor

 

SIGURNOST PODATAKA

Sve podatke koje nam dajete o Vama i primatelju isključivo koristimo radi izvršenja prodaje i dostave.
DISKRECIJA JE ZAJAMČENA.

 

IZJAVA O SIGURNOSTI ONLINE PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

 

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140 2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3 D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Tvrtka FRITILLARIA d.o.o obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke FRITILLARIA d.o.o i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Molimo Vas da temeljito pročitate ovu Izjavu o privatnosti jer se u njoj nalaze važne informacije poput načina na koji raspolažemo i prikupljamo Vašim podacima te opis Vaših prava u vezi toga.

Ova izjava obuhvaća podatke prikupljene preko i pomoću naše web stranice.

Voditelj obrade

Voditelj obrade podataka koje unesete ili koje prikupimo na ovoj stranici je tvrtka FRITILLARIA d.o.o sjedište tvrtke jest  Lovački put 11, 10000 Zagreb, a brojevi telefona 01-6119-323, 095-519-5519.

Ako imate bilo kakva pitanja koja se tiču obrade podataka i ove izjave o privatnosti, možete nam se obratiti na podatke navedene iznad.

Što su osobni podaci

Osobnim podacima smatraju se podaci pomoću kojih je moguće utvrditi identitet neke osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokrivani ovom Izjavom jer njih nije moguće povezati s nekom osobom.

Naše aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo iz više razloga. Neki od njih su pružanje bolje kvalitete usluge, omogućavanje plaćanja preko weba, odgovori na Vaše upite ili marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja i Vašim pravima obavijestit ćemo vas kadgod je to zakonski potrebno. Tijekom nekih aktivnosti obrade, poput obrade plaćanja, pristup podacima dajemo i trećim stranama.

U nadolazećim potkategorijama navest ćemo razloge i načine na koje prikupljamo podatke u određenim scenarijima.

Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih nužno potrebnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez vašeg znanja. Ipak, imajte na umu da pristup određenim uslugama može biti ograničen ako nam uskratite davanje svojih podataka.

Tijekom izravnog kontaktiranja

Ako nam se obratite putem e-maila, telefona ili kontakt forme, koristit ćemo samo one osobne podatke koje nam svojevoljno date u svrhu komunikacije i zadovoljavajućeg odgovora na upit. Vaše podatke nećemo pohranjivati nakon završetka komunikacije ako s nama ne sklopite poslovni odnos.

Tijekom kupovine

Vaše podatke ćemo obrađivati u svrhu obrade narudžbe, naplate, izdavanja računa i slanja proizvoda. Ako plaćate putem Interneta, vaše ćemo podatke podijeliti s tvrtkom CorvusPay koja u naše ime vrši naplatu.

Ime i prezime, adresa i broj telefona potrebni su nam kako bismo na željenu adresu mogli dostaviti proizvod te vas nazvati ako dođe do poteškoća prilikom isporuke.

Tijekom registracije

Za registraciju računa potreban nam je vaš e-mail te ime i prezime koje služi za utvrđivanje identiteta, sprečavanje prevara i olakšanje komunikacije. E-mail nam je potreban za potvrdu registracije, a datum rođenja za provjeru dobi korisnika.

Koje podatke koristimo

Vaše podatke koristimo na razne načine, ali isključivo u svrhe navedene u ovom dokumentu. Ovdje možete pronaći popis podataka koje obrađujemo.

 •          Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje računa, slanje marketinških poruka, dostava paketa
 •          Adresa – dostava paketa i izračun cijene dostave
 •          Tel. broj – komunikacija u svrhu dostave ili odgovora na pitanja
 •          Podaci kreditne kartice – plaćanje
 •          Datum rođenja – provjera dobi (utvrđivanje radi li se o obradi podataka djece)
 •          E-mail – marketing i odgovor na pitanja
 •          Povijest kupovine (uključuje datum kupnje, registracije, količinu kupljenih proizvoda i sl.) – za unaprjeđenje usluge, analize prodaje
 •          Datum rođenja – za slanje personaliziranih čestitki
 •          Kolačići – za unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitiku, pamćenje sadržaja košarice (saznajte više u izjavi o kolačićima)

Svrhe korištenja podataka

Obradu podataka koji se tiču plaćanja i narudžbe (ime i prezime, adresa, podaci kreditne kartice, broj telefona) obrađujemo prema osnovi izvršavanja ugovorne obveze.

Daljnju komunikaciju preko e-maila s postojećim klijentima vršimo na osnovu legitimnog interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim korisnicima vršimo samo na temelju izričite privole dobivene tijekom kupnje odnosno postupka registracije. U našoj komunikaciji omogućujemo lako uskraćivanje privole ili odjavu od primanja naših promotivnih poruka.

Ako od Vas zaprimimo upit, obradu vaših podataka u tu svrhu radimo prema osnovi izvršavanja ugovorne obveze (radnje koje prethode sklapanju ugovora).

Korištenje kolačića

Naša stranica koristi kolačiće. Tijekom posjeta našoj stranici dolazi do automatiziranog prikupljanja IP adrese, vrste i identifikatora uređaja. Za više informacija posjetite našu Izjavu o kolačićima.

Pohrana i zaštita podataka

Podatke bez pravne osnove za obradu redovito brišemo. Podatke čuvamo neograničeno ako su dobiveni putem privole, odnosno najkraće koliko je zakonom propisano (npr. računi). U svakom trenutku možete povući privolu za obradu podataka, nakon čega smo dužni obrisati podatke koje ne moramo čuvati prema nekom drugom zakonu.

Podatke iz komunikacije uklonit ćemo u razumnom roku nakon njezina završetka ako nam ne date privolu za njihovu daljnju obradu.

Tijekom obrade i podataka koristimo sigurne protokole za slanje podataka, a to vrijedi i za obradu podataka o plaćanju.

Podatke prvenstveno obrađujemo i pohranjujemo na poslužiteljima unutar Europske unije. Ako se dogodi do prijenosa podataka izvan EU-a, za to ćemo tražiti vašu privolu ili ćemo imati drugu zakonsku osnovu.

Treće strane

Podatke možemo dijeliti s partnerima, pružateljima usluge online plaćanja, računovodstvenim servisima, konzultantima i ostalim stručnjacima. Podatke dijelimo samo s onim trećim stranama koje mogu jamčiti standard zaštite podataka jednak našem te s trećim stranama s kojima smo prema zakonu obvezni te podatke dijeliti.

Vaša prava

U odjeljku ispod opisana su prava koja vam pripadaju. U svakom trenutku možete nam se javiti na broj telefona 01-6119-323 ili e-mail admezak@gmail.com ako želite ostvariti prava ili vas zanima više informacija o vašim pravima.

 •          Pravo na informiranje – U ovoj Izjavi o privatnosti omogućavamo vam uvid u vaša prava te načine korištenja podataka i njihove obrade.
 •          Pravo pristupa – imate pravo pristupiti svojim podacima. Obratite nam se na admezak@gmail.com za pristup svojim osobnim podacima.
 •          Pravo na ispravak – ako osobni podaci u našem posjedu nisu točni ili su nepotpuni, imate nam se pravo javiti sa zahtjevom za ispravak uz dostavljanje točnih podataka.
 •          Pravo na brisanje – također se naziva i „pravom na zaborav“. Ako želite obrisati osobne podatke za koje nemamo zakonskih obaveza ili legitimnih interesa za čuvanje, imate nam se pravo obratiti sa zahtjevom.
 •          Pravo na ograničenje obrade – Možete od nas zahtijevati da prekinemo s obradom ali nastavimo pohranjivati podatke.
 •          Pravo na prenosivost podataka – Na vaš zahtjev ćemo dostaviti kopiju vaših osobnih podataka vama ili drugom voditelju obrade kojeg vi imenujete na siguran način u interoperabilnom formatu.
 •          Pravo na prigovor – imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka čak i ako je zasnivamo na legitimnog interesu, izravnom marketingu i sl.
 •          Pravo na povlačenje privole – ako ste nam dali privolu za obradu podataka, a nakon toga se predomisilite, kontaktirajte nas bilo kojim putem i vaše ćemo podatke obrisati odnosno prestat ćemo s njihovom obradom.
 •          Pravo na pritužbu nadzornom tijelu – ako smatrate da nismo na adekvatan način razriješili vaš zahtjev, smijete se žaliti nadzorom tijelu u vašoj državi članici ili AZOP-u u Hrvatskoj.

Na vaše ćemo prigovore odgovoriti u roku 30 dana, a u slučaju izrazito zahtjevnih prigovora, taj rok možemo dodatno produljiti, o čemu ćemo vas obavijestiti.

 

REKLAMACIJE

U slučaju da se prilikom transporta dogodi lom, isporučujemo novu robu ili vračamo novac u cjelosti.

FRITILLARIA d.o.o
Lovački put 11
10000 Zagreb

P.J. Cvjećarna Mezak
Lastovska 2a
T.C. Savica

Tel. 01/6119323
Mob. 095/5195519
Mail: admezak@gmail.com
IBAN HR8524070001100381267

Upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu
Temeljni kapital 20 000,00kn
Direktor: Ana Mezak

 

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl.10 st.2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar.nov., br.41/14)., obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na našu adresu odnosno tel. i mail. Odgovor na vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

 

IZJAVA O KONVERZIJI

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

 

KUPNJOM PROIZVODA KUPAC PRIHVAĆA UVJETE POSLOVANJA

Nema proizvoda u košarici
0